Historien

Rætt i Kjæften er et resultatet av en travel småbarnstid med et ønske om å servere favorittmaten til ungene uten å måtte ty til «fabrikksalsa» full av tilsetningsstoffer. Med åker´n rett utenfor kjøkkenvinduet startet det hele ved gryten «heme», som vi sier på Toten. Første produkt fra serien ble Totensalsa i tre forskjellige styrkegrader. #Ælminnelig, #Kvass og #Hakket kvassere.

Jeg jobbet både seint og tidlig for å kunne bygge et konsept ut til dagligvare Norge. Noe som skulle skille seg ut både på smak, kvalitet og synlighet i butikkhyllene. Jeg ønsker å formidle gode produkter som er sanne og ærlige. Med det menes gode produkter uten tilsetningsstoffer. Jeg har en genuin interesse og glede av de små, gode og lettvinte løsninger som kan komme dagliglivet til nytte uten å gi avkall på god smak og ekte vare. Tenker at akkurat det er sunt for både oss og miljøet!

Når man faktisk bor midt i en åker så kom valg av navn ganske naturlig, Rett fra åker`n – Rætt i Kjæften.

Etter konseptet ble spikret kom det seg inn i en produksjon på Toten hvor vi selv står over grytene. Vi følger råvarene helt fra bonden, oppi gryta, så til ferdig produkt ut i butikk. Det er en glede at man nå kan finne produkter fra Rætt i Kjædten serien i alle de tre store dagligvarekjedene, som NorgesGruppen, COOP og Rema 1000. I tillegg er de også å finne hos Kolonial.no

Etter hvert fikk jeg med Tuva på laget som er en enestående person og som står for de samme verdiene. I sammen er vi ofte ute på hjul, både i butikker og messer. Vi er rett og slett jint`n på jul.

Våren 2020 vil det komme flere produkter i serien, og vi gleder oss til de finner plassen ut i butikkhylla.

Vi bor og virker på Toten, det er her vi har roten vår, midt i grønnsaksåkeren og den muligheten vil vi dyrke og ta vare på.

 Marte

x